Stekt bröd med ägg och bönor i tomatsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 130
            Kcal / portion: 325
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 9%
Passerade tomater 1.0 burk 5%
Tabasco röd 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning
- Skala och hacka lök. Fräs i oljan. Slå på tomater. Koka sakta i 5 minuter.
 - Mixa slätt med stavmixer. Vänd i vita bönor, smaksätt med salt, peppar och tabasco efter smak.
 - Gör ett litet hål i brödskivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i brödet och stek på ena sidan. Vänd. Knäck samtidigt ägg i hålet i brödet. Stek på svag värme tills ägget känns klart.
 - Servera som mellanmål.