Kall pumpasoppa med yoghurt
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 91
Kcal / portion: 398
GBR (GI) / port: 4
Recept: 1593 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala pumpa. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Rör runt. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
- Tag ut ur ugnen. Mixa slätt. Ställ att svalna. Riv skalet på citron. Pressa citronen. Blanda pumpapuré, grönsaksbuljong, yoghurt, citronskal och juice. Smaka upp med lite salt och peppar.
- Tärna vitt bröd. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek tärningarna gyllene.
- Servera soppan kall med krutongerna.
Kockens kommentar
Gör gärna denna pumpasoppa dagen innan så är den klar när du är hungrig.