Gratinerade köttfärsplättar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gratinerade köttfärsplättar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2762 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 431 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > %

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Plättar: Knäck ägg i en bunke. Slå på en tredjedel av mjölken. Sedan mjölet. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och salt.
  2. Stek plättar på medelhög värme.
  3. Fyllning: Skala och hacka lök. Stek köttfärs i en panna med olja. Tillsätt löken. Stek i cirka 5 minuter till.
  4. Slå på tacokryddor och tomater. Koka i cirka 15 minuter.
  5. Gratinera: Varva på en plåt plättar med köttfärsröra. Avsluta med ost. Hit kan man förbereda.
  6. Sätt ugnen på 220°C.
  7. Sätt in ”plättornen”. Låt det bli varmt så att osten blir lite gratinerad.

Kockens kommentar

Matigare plättar på annorlunda vis. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem