
Gratinerade köttfärsplättar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2762 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Plättar: Knäck ägg i en bunke. Slå på en tredjedel av mjölken. Sedan mjölet. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och salt.
- Stek plättar på medelhög värme.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Stek köttfärs i en panna med olja. Tillsätt löken. Stek i cirka 5 minuter till.
- Slå på tacokryddor och tomater. Koka i cirka 15 minuter.
- Gratinera: Varva på en plåt plättar med köttfärsröra. Avsluta med ost. Hit kan man förbereda.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Sätt in ”plättornen”. Låt det bli varmt så att osten blir lite gratinerad.