Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Oregano färsk 1.5 msk 0%
Körsbärstomater 400.0 gram 7%
Smör och/el. matolja 2.0 msk 15%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (35 min )
- Dra av plasten och sätt in kyckling i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka lök. Fräs i smör och olja tillsammans quinoa. Tillsätt buljong. Tillred enligt anvisning på förpackningen. När det kokat klart, vänd ner örtkryddor.
- Baka tomater i en separat form bredvid kycklingen de sista 5-10 minuterna vid tillagningen. Passa noga.
- Servera kyckling, quinoa, bakade tomater och eventuellt en kall valfri sås till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Tips! Blanda ner 100 g fetaost i quinoablandningen!Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel