Risotto med champinjoner
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 104
            Kcal / portion: 416
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 1664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Dela champinjonhattar från fötterna. Hacka fötterna fint. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Riv parmesan.
 - Koka upp grönsaksbuljongen.
 - Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt champinjonfötterna och vitlök. Fräs ytterligare i 1 minut.
 - Risotto: Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Rör i smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
 - Stek champinjonhattarna i smör.
 - Lägg upp risotto på tallrik med champinjonhattarna. Hyvla gärna över lite extra parmesan.