Risotto med champinjoner
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Risotto med champinjoner

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 401 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Dela champinjonhattar från fötterna. Hacka fötterna fint. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Riv parmesan.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen.
  3. Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt champinjon­fötterna och vitlök. Fräs ytterligare i 1 minut.
  4. Risotto: Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Rör i smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek champinjonhattarna i smör. 
  6. Lägg upp risotto på tallrik med champinjon­hattarna. Hyvla gärna över lite extra parmesan.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem