
Pepprig fisk- och skaldjursgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Spenat färsk 50.0 gram 1%
Rucolasallat 0.5 förp. 1%
Kidneybönor vita konserv sköljda 100.0 gram 8%
...
![]()
Skapat av
Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Skär fisken i stora tärningar, potatisen i cm-stora bitar, paprika och lök i strimlor.
- Fräs potatis, lök och paprika i några minuter. Tillsätt peppar, vin, vatten+fond och creme fraiche och låt puttra 5-10 minuter. Viktigt är att potatisen inte blir för mjuk.
- Tillsätt fisk och låt puttra ca 5 minuter under lock. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg i bönor och låt bli varma. Tillsätt räkorna och servera gärna med ruccola eller spenat.
Kockens kommentar
Variationerna är oändliga med denna gryta.* Byt ut fisken till flera olika som rödingfilé, tonfiskfilé + pepparn till Rosépeppar + potatis till sötpotatis.
* Bönorna kan serveras varma i grytan eller kalla tillsammans med rucola och spenat. Du kan även ha i spenaten i grytan och låta falla samman. Kokta linser passar också bra till denna gryta. Vill du inte ha fond, koka av räkskalen i ca 2 dl vatten under lock i ca 10 min och sila av.