Pepprig fisk- och skaldjursgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spenat färsk

50.0 

gram

Rucolasallat

0.5 

förp.

Kidneybönor vita konserv sköljda

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepprig fisk- och skaldjursgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 380 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Spenat färsk 50.0 gram 1%

Rucolasallat 0.5 förp. 1%

Kidneybönor vita konserv sköljda 100.0 gram 8%

...

Skapat av
Caroline på Viktklubben.net

Tillagning

  1. Skär fisken i stora tärningar, potatisen i cm-stora bitar, paprika och lök i strimlor.
  2. Fräs potatis, lök och paprika i några minuter. Tillsätt peppar, vin, vatten+fond och creme fraiche och låt puttra 5-10 minuter. Viktigt är att potatisen inte blir för mjuk.
  3. Tillsätt fisk och låt puttra ca 5 minuter under lock. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg i bönor och låt bli varma. Tillsätt räkorna och servera gärna med ruccola eller spenat.

Kockens kommentar

Variationerna är oändliga med denna gryta.
* Byt ut fisken till flera olika som rödingfilé, tonfiskfilé + pepparn till Rosépeppar + potatis till sötpotatis.
* Bönorna kan serveras varma i grytan eller kalla tillsammans med rucola och spenat. Du kan även ha i spenaten i grytan och låta falla samman. Kokta linser passar också bra till denna gryta. Vill du inte ha fond, koka av räkskalen i ca 2 dl vatten under lock i ca 10 min och sila av.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem