Sikbadj, tunisisk lammgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sikbadj, tunisisk lammgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1972 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 280 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min + 24 tim )

  1. Blanda lammkött med apelsinjuice och örter. Marinera över natten.
  2. Blötlägg aprikoser i vatten som precis täcker. Skala och skiva lök.
  3. Bräsera: Tag upp lammet men spar marinaden. Hetta upp en stekpanna. Bryn lammet i olja. Lägg över i en gryta. Stek löken. Lägg i grytan.
  4. Tillsätt marinaden, vattnet från aprikoserna, aprikoserna, dadlar och buljong. Koka sakta på låg värme under lock i cirka 1 timme tills lammet börjar kännas klart. Ta av locket mot slutet av koktiden så att en del av vätskan kokar bort och såsen tjocknar.
  5. Koka gärna lite saffransris att servera till. Strö över sesamfrön. Servera.

Kockens kommentar

Denna lammrätt hittar man i Tunisien.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem