
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1972 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min + 24 tim )
- Blanda lammkött med apelsinjuice och örter. Marinera över natten.
- Blötlägg aprikoser i vatten som precis täcker. Skala och skiva lök.
- Bräsera: Tag upp lammet men spar marinaden. Hetta upp en stekpanna. Bryn lammet i olja. Lägg över i en gryta. Stek löken. Lägg i grytan.
- Tillsätt marinaden, vattnet från aprikoserna, aprikoserna, dadlar och buljong. Koka sakta på låg värme under lock i cirka 1 timme tills lammet börjar kännas klart. Ta av locket mot slutet av koktiden så att en del av vätskan kokar bort och såsen tjocknar.
- Koka gärna lite saffransris att servera till. Strö över sesamfrön. Servera.
Kockens kommentar
Denna lammrätt hittar man i Tunisien.