Shirin polo, persisk söt hönsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Shirin polo, persisk söt hönsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 1193

GBR (GI) / port: 7

Recept: 7160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 623 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Strimla apelsinskal. Lägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet och spola.
  2. Skala morötter. Strimla dem 3 cm långa och cirka 3 mm breda. Strimla mandel.
  3. Smält smör i en stekpanna. Lägg i morötterna. Låt fräsa sakta utan att få färg. Tillsätt mandel, apelsinskal, saffran och socker. Värm tills sockret löst sig. Lägg på ett lock. Ställ åt sidan.
  4. Stycka kyckling i 8 delar. Skala lök och dela i kvartar. Fräs kycklingen i en gryta. Häll av fettet. Lägg ner kycklingen igen i botten. Lägg på löken. Sprid ut ris ovanpå varvat med morots­blandning. Slå på vatten. Lägg på ett tättslutande lock. Koka tills ris och kyckling känns klart, cirka 25 minuter.
  5. Lägg upp riset på ett fat. Tag bort bröstbenen från kycklingbröstet. Lägg upp kycklingen. Garnera med pistagemandel och granatäpple.

Kockens kommentar

Detta är en söt (shirin = söt) kycklingrätt som härstammar från Iran. Om du vill kan du minska på sockret men det står inte fel, det ska vara så mycket socker. Det finns många varianter på Shirin Polo.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem