
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 804

GBR (GI) / port: 0
Recept: 6431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas kött > Äts ej
Så lagas högrev > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Koka: Lägg högreven i en stor kastrull. Täck med vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt pepparkorn. Koka sakta i cirka 40 minuter. Lägg i kalvköttet. Skumma av. Låt sjuda i cirka 1 timme under lock.
- Skala morot, purjolök och lök. Lägg i grytan tillsammans med blekselleri. Koka i 10 minuter. Lägg i kycklingbröst. Koka sakta i 10 minuter. Skär några snitt i korvar. Lägg i grytan. Koka sakta i 10 minuter.
- Röra: Koka ägg. Lägg persilja, vitlök, kapris och sardeller i en matberedare. Dela äggula och vita. Lägg i gulan i matberedaren.
- Blötlägg bröd i vinäger. Lägg i matberedaren. Mixa till en massa. Rör ner olivolja i en stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Tag upp kött och grönsaker. Smaka av buljongen med salt och peppar. Skär kött, korv och kyckling i skivor. Lägg upp på fat tillsammans med grönsakerna. Häll upp buljongen i en skål och servera bredvid.
Kockens kommentar
Husmanskost från Italien. Bollito misto = blandat kokt. Bagnet verde är en klassisk sås från Piemonte av persilja, sardeller med mera.