Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1113

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 680 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > %

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Häll i lite salt. Koka pastan däri. Låt rinna av i durkslag.
  3. Dela tomater. Strimla purjolök. Blanda med pasta och bönor. Lägg i portionsskålar eller i en stor form.
  4. Rör ihop ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över pastablandningen. Toppa med riven mozzarella. 
  5. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter, tills äggmassan stannat (stelnat).
  6. Hacka dragon. Blanda med creme fraiche och vinäger.
  7. Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills rykande het. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff. 

Kockens kommentar

Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > Biff, ryggbiff). Biffen i livsmedels­butiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastför­packningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem