Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 178
            Kcal / portion: 717
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2868 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kesella naturell 200.0 gram 11%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Börja med att koka linser enligt instruktioner på förpackningen.
 - Tärna paprika. Riv skal på citron. Strimla purjolök. Finhacka vitlök. Blanda allt med olja och vinäger.
 - Sätt ugnen på 120°C. Hetta upp en stekpanna. Riv skal på citron. Klappa in kyckling med salt, peppar och citronskal.
 - Bryn kycklingen i smör till en fin färg. Sätt sedan in i ugn och efterstek cirka 15 minuter.
 - Finhacka vitlök. Blanda med kesella.
 - Vänd linser med babyspenat och paprikablandningen. Servera.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel