
Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2868 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kesella naturell 200.0 gram 11%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Börja med att koka linser enligt instruktioner på förpackningen.
- Tärna paprika. Riv skal på citron. Strimla purjolök. Finhacka vitlök. Blanda allt med olja och vinäger.
- Sätt ugnen på 120°C. Hetta upp en stekpanna. Riv skal på citron. Klappa in kyckling med salt, peppar och citronskal.
- Bryn kycklingen i smör till en fin färg. Sätt sedan in i ugn och efterstek cirka 15 minuter.
- Finhacka vitlök. Blanda med kesella.
- Vänd linser med babyspenat och paprikablandningen. Servera.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel