Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1680 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 20%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Blanda alla fröer med vattnet. Låt stå minst 6 timmar.
- Sätt ugnen på 125°C
- Bred ut smeten på en plåt med oljat bakplåtspapper. Gör skåror så att du får lagom stora kex. 15 kex per plåt. Strö över flingsalt om du vill.
- Grädda i en timme med stängd ugnslucka.
- Sänk därefter värmen till 100°C och grädda ytterligare en timme. Öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.
- Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.
Kockens kommentar
OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk