
Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%
Löjrom saltad 150.0 gram 12%
Blandsallat 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Börja med att skala hummer. Krossa skalen. Skala lök och morot. Hacka det fint.
- Smält smör i en kastrull och låt det brynas. Lägg i lök, morot, tomatpuré och hummerskal. Slå på vatten. Koka upp. Koka sakta i cirka 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tärna gurka. Blanda med lite salt. Riv citronskal. Blanda med gurka.
- Lägg hasselnötter på en plåt. Rosta i ugnen cirka 8 minuter.
- Sila hummerfonden ner i en kastrull. Koka tills vattnen kokat bort. Tag åt sidan.
- Fördela hummerköttet på tallrikar. Lägg på gurka, fina salladsblad, hasselnötter och löjrom.
- Värm det brynta hummersmöret. Pressa i citron. Smaka av med salt och peppar. Slå det över hummern. Ät genast.
Kockens kommentar
Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)