Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2375 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva potatis. Skala och skiva lök. Skär skinka i bitar.
- Råstek potatisen i smör och olja. Stek löken. Stek skinkan.
- Lägg allt i en panna. Slå på skinkspad och koka i 2-3 minuter.
- Stek under tiden ägg. Servera gärna med lite senap. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Ett bra sätt att använda julskinksrester.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv