Krämig potatis- och purjolökssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Persilja finhackad

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 464 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Smör till stekning 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Arla

Tillagning

  1. Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka cirka 15 minuter.
  2. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölk och hälften av crème fraiche. Låt soppan koka upp.
  3. Strö över persilja. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.

Kockens kommentar

Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av gröna örter. Snabblagad soppa som snabbt blir en favorit på middagsbordet.

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem