Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 86
            Kcal / portion: 398
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka cirka 15 minuter.
 - Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölk och hälften av crème fraiche. Låt soppan koka upp.
 - Strö över persilja. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.
 
Kockens kommentar
Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av gröna örter. Snabblagad soppa som snabbt blir en favorit på middagsbordet.Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.