Julbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 40

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 6

Recept: 6846 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Smula jäst i en degbunke.  Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Värm till fingervärme, cirka 37°C. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, saffran och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 20 minuter.
  3. Fyllning: Rör ihop mandelmassa, smör och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut fyllningen på varje kaka. Strö över russin och flagad mandel.
  4. Bullar: Rulla ihop. Skär varje rulle i 2 centimeter tjocka bitar. Ställ med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Baka: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Baka i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.
  7. Garnera: Rör ihop florsocker, apelsinjuice och apelsinskal till glasyren. Ringla över den.

Kockens kommentar

Russin och annan torkad frukt i bröd bör blötläggas ett dygn i förväg för att de inte skall bli hårda av baket, och torka ut själva brödet runt frukten.

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem