Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matolja (rapsolja)

1.5 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2304 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 423 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja (rapsolja) 1.5 msk 8%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Bryn kycklingfiléer runt om i panna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Stek dem i ugnen cirka 20 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig.
  2. Skiva purjolök. Riv vitlök. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i smör. Tillsätt riset som får fräsa med något. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka enligt förpackningens anvisning.
  3. När riset är färdigkokt, blanda ner olja. Dela granatäpple och plocka ut kärnor. Vänd ner granatäppelkärnor, persilja och citron i riset. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera riset till kycklingfiléerna och en klick matyoghurt till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Tillsätt 1/2 dl grädde för krämigare ris.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem