Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 136
            Kcal / portion: 576
            GBR (GI) / port: 21
Recept: 2304 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Bryn kycklingfiléer runt om i panna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Stek dem i ugnen cirka 20 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig.
 - Skiva purjolök. Riv vitlök. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i smör. Tillsätt riset som får fräsa med något. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka enligt förpackningens anvisning.
 - När riset är färdigkokt, blanda ner olja. Dela granatäpple och plocka ut kärnor. Vänd ner granatäppelkärnor, persilja och citron i riset. Smaka av med salt och peppar.
 - Servera riset till kycklingfiléerna och en klick matyoghurt till. Smaklig måltid!
 
Kockens kommentar
Tips! Tillsätt 1/2 dl grädde för krämigare ris.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel