
Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1529 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lantbröd ljust 300.0 gram 52%
Mozzarelline 125.0 gram 21%
Basilika 1.0 stjälk 0%
...
![]()
Skapat av
Fattoria La Parrina
Tillagning
- Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs fint hackad lök, morot och vitlök tills det mjuknar. Tillsätt grovt hackade champinjoner. Låt steka tills allt fått fin färg.
- Häll i buljongen. Tillsätt hälften av tomaterna och låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.
- Lägg i resten av tomaterna och låt dem mjukna.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rosta fyra skivor bröd och lägg i botten på en sopptallrik eller portionsform. Skeda över såsen med svamp och tomater. Toppa med mozzarella och garnera med basilikablad.