Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mynta färsk 1.0 kvist 0%
Mörk choklad 70% 0.5 dl 30%
Sötmandel hackad 1.0 msk 4%
...
![]()
Skapat av
emi
Tillagning
- Hacka nötter, smula digestivekexen rosta tillsammansi en torr panna tills det fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
- Rov chockladen, blanda med det rostade och 1 msk honung.
- Gaffelmosa 95% av hallonen, spara resten till garnering. hacka en nypa mynta och rör ned.
- Rör ned 1 msk honung & whiskeyn i kvargen.
- Varva kvarg-blandningen med bärmoset och nötrosten i små glas. ställ kallt (max en timme) till servering.
- Garnera med lite hackade nötter, hallon och myntablad.
Kockens kommentar
Kan serveras i flera små glas med en ingrediens i varje, eller i ett större glas tillsammans.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)