Doro Wat, etiopisk kycklinggryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Vatten

4.0 

dl

Crème fraiche mini }

1.5 

dl

Ägg

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Doro Wat, etiopisk kycklinggryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 291 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 4.0 dl 0%

Crème fraiche mini } 1.5 dl 6%

Ägg 4.0 styck 12%

...

Skapat av
Caroline på Viktklubben.net

Tillagning

  1. Fräs löken i olja på svag värme i ca 5 minuter, i en rymlig gryta (gärna gjutjärn).
  2. Under tiden förbereder du Barebarepastan:
    Blanda samman curry, kanel, paprikapulver, salt, Sambal, ingefära, koriander med 1 tsk olja och riv i vitlöken. Stek några minuter tillsammans med löken.
  3. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt koka upp och dra av från värmen.
  4. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Lägg i den och låt koka under lock på svag värme i 30-35 minuter tills kycklignen är klar.
  5. Tillsätt Crème fraiche och låt koka upp.
  6. Tillsätt halverade kokta ägg och servera med ris och grönsaker.

Kockens kommentar

Du kan byta ut hel kyckling till filéer eller andra styckdelar av kycklingen- kom bara ihåg att ta av skinnet. Du kan även få en kalorisnålare variant genom att utesluta crème fraiche.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem