Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vatten 4.0 dl 0%
Crème fraiche mini } 1.5 dl 6%
Ägg 4.0 styck 12%
...
![]()
Skapat av
Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Fräs löken i olja på svag värme i ca 5 minuter, i en rymlig gryta (gärna gjutjärn).
- Under tiden förbereder du Barebarepastan:
Blanda samman curry, kanel, paprikapulver, salt, Sambal, ingefära, koriander med 1 tsk olja och riv i vitlöken. Stek några minuter tillsammans med löken. - Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt koka upp och dra av från värmen.
- Stycka kycklingen och dra av skinnet. Lägg i den och låt koka under lock på svag värme i 30-35 minuter tills kycklignen är klar.
- Tillsätt Crème fraiche och låt koka upp.
- Tillsätt halverade kokta ägg och servera med ris och grönsaker.
Kockens kommentar
Du kan byta ut hel kyckling till filéer eller andra styckdelar av kycklingen- kom bara ihåg att ta av skinnet. Du kan även få en kalorisnålare variant genom att utesluta crème fraiche.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel