
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 855

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Karamellisering > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Kräm: Skär pumpa i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull. Koka tills du får en karamell. Tillsätt smör och pumpa. Låt pumpan karamelliseras.
- Slå på grädde. Stöt till citrongräs och lägg i. Koka upp. Koka tills pumpan känns mjuk. Mixa slätt.
- Vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt lite av den varma pumpacremen. Rör om. Häll sedan allt i en kastrull. Värm till 80°C. Sila.
- Låt svalna till 35°C. Vänd då i lättvispad grädde. Fyll upp i glas. Ställ kallt.
- Garnering: Tärna pumpa. Lägg i en kastrull. Pressa i citron. Lägg i vatten och socker. Koka upp. Låt den inkokta pumpan kallna i lagen.
- Rosta mandel i torr het panna utan att svartbränna, eller i ugn 200°C.
- Servera: När cremen satt sig i glaset. Lägg på inkokt pumpa, mandel och så mycket mashmallows man orkar med.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)