Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 196
            Kcal / portion: 855
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 3420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Karamellisering > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Kräm: Skär pumpa i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull. Koka tills du får en karamell. Tillsätt smör och pumpa. Låt pumpan karamelliseras.
 - Slå på grädde. Stöt till citrongräs och lägg i. Koka upp. Koka tills pumpan känns mjuk. Mixa slätt. 
 - Vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt lite av den varma pumpacremen. Rör om. Häll sedan allt i en kastrull. Värm till 80°C. Sila.
 - Låt svalna till 35°C. Vänd då i lättvispad grädde. Fyll upp i glas. Ställ kallt.
 - Garnering: Tärna pumpa. Lägg i en kastrull. Pressa i citron. Lägg i vatten och socker. Koka upp. Låt den inkokta pumpan kallna i lagen.
 - Rosta mandel i torr het panna utan att svartbränna, eller i ugn 200°C.
 - Servera: När cremen satt sig i glaset. Lägg på inkokt pumpa, mandel och så mycket mashmallows man orkar med.
 
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)