Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så vispas grädde >

 

 

Karamellisering >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 855

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 12%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 437 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Karamellisering > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Kräm: Skär pumpa i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull. Koka tills du får en karamell. Tillsätt smör och pumpa. Låt pumpan karamelliseras.
  2. Slå på grädde. Stöt till citrongräs och lägg i. Koka upp. Koka tills pumpan känns mjuk. Mixa slätt.
  3. Vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt lite av den varma pumpacremen. Rör om. Häll sedan allt i en kastrull. Värm till 80°C. Sila.
  4. Låt svalna till 35°C. Vänd då i lättvispad grädde. Fyll upp i glas. Ställ kallt.
  5. Garnering: Tärna pumpa. Lägg i en kastrull. Pressa i citron. Lägg i vatten och socker. Koka upp. Låt den inkokta pumpan kallna i lagen.
  6. Rosta mandel i torr het panna utan att svartbränna, eller i ugn 200°C.
  7. Servera: När cremen satt sig i glaset. Lägg på inkokt pumpa, mandel och så mycket mashmallows man orkar med.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem