Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vinäger

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Lagerblad

1.0 

blad

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalkonbröst med sötpotatis och lök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4005 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 677 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vinäger 2.0 dl 1%

Strösocker 2.0 dl 19%

Lagerblad 1.0 blad 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Koka sötpotatis. Låt den kallna.
  2. Skär purjolök i 4 bitar. Dela på längden. Hetta upp en stekpanna. Stek löken i smör. Slå på grädde och kalvfond. Koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skiva lök. Lägg lök, vinäger, socker och lagerblad i en kastrull. Koka ihop till hälften. Låt svalna.
  4. Blanda kryddor till ruben. Sätt ugnen på 130°C. Klappa in kalkonbröst med ruben. Hetta upp en stekpanna. Bryn kalkonbröstet. Lägg över på en plåt. Stick in en termometer. Efterstek i ugnen till en innertemperatur på 70°C.
  5. Hetta upp en grillpanna. Skiva sötpotatisen. Pensla sötpotatisen med olja. Grilla den. Servera med övriga ingredienser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem