
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4005 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vinäger 2.0 dl 1%
Strösocker 2.0 dl 19%
Lagerblad 1.0 blad 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Koka sötpotatis. Låt den kallna.
- Skär purjolök i 4 bitar. Dela på längden. Hetta upp en stekpanna. Stek löken i smör. Slå på grädde och kalvfond. Koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva lök. Lägg lök, vinäger, socker och lagerblad i en kastrull. Koka ihop till hälften. Låt svalna.
- Blanda kryddor till ruben. Sätt ugnen på 130°C. Klappa in kalkonbröst med ruben. Hetta upp en stekpanna. Bryn kalkonbröstet. Lägg över på en plåt. Stick in en termometer. Efterstek i ugnen till en innertemperatur på 70°C.
- Hetta upp en grillpanna. Skiva sötpotatisen. Pensla sötpotatisen med olja. Grilla den. Servera med övriga ingredienser.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel