Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 174
            Kcal / portion: 503
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2014 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
 - Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
 - Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
 - Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
 - Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)