Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja

1.0 

msk

Flingsalt

1.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2014 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 289 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 msk 6%

Flingsalt 1.0 gram 0%

 

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (10 min + 10 tim )

  1. Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
  2. Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
  3. Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
  4. Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
  5. Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem