
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2014 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
- Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
- Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
- Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
- Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)