
Brynt kålsoppa med frikadeller
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 54

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1494 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frikadeller > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva lök. Strimla vitkål. Hetta upp en stekpanna. Bryn kål och lök i smör. Häll på sirap.
- Lägg över i en stor kastrull. Slå på buljong. Koka sakta i cirka 15 minuter.
- Hacka persilja. Skala och hacka vitlök. Blanda färs, persilja och vitlök. Rulla små köttbullar.
- Lägg ner bullarna i soppan. Koka bullarna klart i cirka 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.