
Kladdkakemuffins med mashmallowfluff
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 403

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 6
Recept: 6027 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smör på spisen. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smör i äggblandningen. Sedan de torra ingredienserna.
- Spritsa upp i muffinsformar. Sätt in i ugnen cirka 8 minuter (de ska fortfarande vara kladdiga inuti). Tag ut och låt kallna.
- Garnering: Koka upp grädde. Lägg i mashmallows. Låt dem smälta. Låt kallna. Vispa försiktigt upp ”marshmallowsgrädden”. Spritsa på den på muffinsarna.
Kockens kommentar
Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk