
Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4334 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Broccoli färsk 1.0 styck 2%
Crème fraiche franska örter } 2.0 förp. 14%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (2 tim )
- Stek kyckling enligt anvisning på förpackningen.
- Dela potatis. Skala och skär morot i stavar. Skiva zucchini. Skala och klyfta rödlök. Skär paprika i mindre bitar. Dela broccoli i små buketter.
- Lägg efter cirka 1 timmes tillagning potatis, morötter, squash, rödlök och paprika i en separat form. Sätt in i ugnen bredvid kycklingen.
- Förväll broccoli hastigt. Lägg tillsammans med tomatklasar bredvid grönsakerna de sista 10-15 minuterna av tillagningen. Låt steka med tills allt ungefär är färdigt samtidigt. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Tips: Har man två ugnar så lägg grönsakerna på en separat långpanna med 200°C värme.
- Servera kyckling med potatis, grönsaker och dill fraiche. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Gourmet crème fraiche dill är en färdigkryddad sås som finns i mejerihyllan. Om den är svår att få tag på blanda crème fraiche med dill, vit balsamvinäger, lök, salt och svartpeppar.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel