
Pepparrotskött på kokt högrev
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas högrev > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Skumma av: Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent kastrullen.
- Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp.
- Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.
- Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.
- Koka potatis.
- Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur sötsur du vill ha den, själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla persilja och garnera med.