
Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 0.5 dl 8%
Äggvita 1.0 st liten 0%
Lakritspulver } 0.5 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skär ner pumpakött. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Pressa i citron.
- Koka tills pumpan är mjuk. Lyft upp kanelstången. Mixa helst slät. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Mjukrör mandelmassa. Blanda med socker, granulat och äggvita till en jämn smet. Spritsa ut på ett bakplåtspapper. Baka i 6-7 minuter.
Kockens kommentar
Nyponsoppa med mandelbiskvier är inspirationen till den här rätten.
Servera kall med lite vispad grädde eller varm med vaniljglass.