Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 449
            Kcal / portion: 458
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 5493 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175°C. 
 - Skala och grovriv rödbetor. Lägg i en kastrull med socker. Låt det karamelliseras lite.
 - Smält smör. Låt svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
 - Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
 - Bryt ner choklad i var sin skål. Koka upp grädde i var sin kastrull. Slå över chokladerna. Låt stå i minst en timme.
 - Stryk ut den mörka chokladen på kakan. Ringla över den vita chokladen. Dra med en smal kniv från mitten och utåt. Ställ svalt.