
Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om biskvier > Äts ej
Spritsverktyg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Soppa: Skär ner pumpaköttet i bitar. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Pressa i citron.
- Koka tills pumpan är mjuk. Lyft upp kanelstången. Mixa soppan slät. Ställ kallt.
- Biskvier: Sätt ugnen på 180°C.
- Mjukrör mandelmassa. Blanda med socker och äggvita till en jämn smet.
- Spritsa ut på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen 6-7 minuter.
- Servera: Servera soppan kall med lite vispad grädde eller varm med vaniljglass. Servera biskvierna som tillbehör.
Kockens kommentar
Nyponsoppa med mandelbiskvier är inspirationen till den här rätten.