
Paellarisotto med senapsaioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3373 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Om bläckfiskar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Tillbehör: Lägg äggulor i en bunke. Pressa i vitlök och citron. Vispa samman med dijonsenap. Tillsätt olja lite i taget under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar.
- Musslor: Skrubba musslor. Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att bränna. Lägg i musslorna. Slå på vin. Lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig. Ta ur musslorna och sila spadet (= buljong).
- Värm upp musselspadet med vatten. Låt ärtorna bli rumsvarma.
- Risotto: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp olja. Fräs lök och ris några minuter utan att bränna. Tillsätt vitlök, paprika och saffran, fräs någon minut till. Lägg i kyckling. Slå på tomater och musselspad så att det täcker riset. Koka under omrörning. Slå på mer spad då och då tills riset inte längre tar till sig vätska och är krämigt (15-20 minuter). Ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtor. Håll varmt.
- Skala räkor. Hacka persilja.
- Bläckfisk: Rensa bläckfisk och skär den i ringar. Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp olja en stekpanna. Stek bläckfisken väldigt snabbt (30 sekunder eller mer = gummiband).
- Servera: Häll upp risotton på fat. Garnera med skaldjuren och hackad persilja.