Lammgryta med ris, aubergine och zucchini
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammgryta med ris, aubergine och zucchini

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3171 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 482 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och finhacka vitlök och gul lök.
  2. Bräsera: Bryn kött i olja till fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och kryddorna. Slå på vatten så det täcker köttet. Lägg på ett lock. Koka sakta i cirka 1 timme eller tills köttet släpper från benet.
  3. Skiva aubergine och zucchini. Stek i olja.
  4. Gryta: Tag upp köttet. Plocka det från benen. Lägg tillbaka i grytan. Lägg i ris. Slå på buljong enligt instruktion på risförpackningen. Lägg zucchini och aubergine ovanpå. Lägg på ett lock. Koka tills riset är färdigt, cirka 20 minuter. Salta och peppra.
  5. Rosta mandel på hög värme i torr stekpanna tills gyllene. Skär citroner i klyftor.
  6. Servera i grytan. Strö över mandel och korinter. Strimla persilja och garnera med. Garnera med citronklyftorna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem