
Lammgryta med ris, aubergine och zucchini
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3171 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och finhacka vitlök och gul lök.
- Bräsera: Bryn kött i olja till fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och kryddorna. Slå på vatten så det täcker köttet. Lägg på ett lock. Koka sakta i cirka 1 timme eller tills köttet släpper från benet.
- Skiva aubergine och zucchini. Stek i olja.
- Gryta: Tag upp köttet. Plocka det från benen. Lägg tillbaka i grytan. Lägg i ris. Slå på buljong enligt instruktion på risförpackningen. Lägg zucchini och aubergine ovanpå. Lägg på ett lock. Koka tills riset är färdigt, cirka 20 minuter. Salta och peppra.
- Rosta mandel på hög värme i torr stekpanna tills gyllene. Skär citroner i klyftor.
- Servera i grytan. Strö över mandel och korinter. Strimla persilja och garnera med. Garnera med citronklyftorna.