Apelsinrisotto med mascarpone och nötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Vaniljglass

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Apelsinrisotto med mascarpone och nötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 526

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 374 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Hasselnötskärnor 1.0 dl 16%

Vaniljglass 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp juice, socker, kanelstång och ris. Rör hela tiden. Koka sakta under ständig omrörning tills riset börjar kännas mjukt, tar 15-20 minuter.
  3. Filea apelsiner (skär bort den genomskinliga hinnan på klyftorna).
  4. Rosta nötter i ugnen cirka 8 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk. Gnugga tills skalet släpper.
  5. Fiska upp kanelstången. Blanda i mascarpone i riset. Lägg upp risotton. Strö över nötterna och apelsiner.

Kockens kommentar

Det här är en lite lyxigare variant på efterrätten apelsinris, kokt som en söt risotto. Servera den varm med en god vaniljglass. Känns riktigt lyxigt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem