Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vinäger 1.0 dl 3%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 36%
Vatten 0.5 dl 0%
...
![]()
Skapat av
Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Strimla och riv grönsakerna, gärna i matberedare. Blanda samman i en skål.
- Koka upp en lag av socker/strösötmedel, vinäger, olja och vatten. Häll lagen över salladen och blanda väl.
- Låt gärna stå över natten och den blir bara godare för varje dag. Står sig gott och väl en vecka i kyl om grönsakerna är fräscha.
Kockens kommentar
Vill du slaka vitkålen, så att den är lättare att tåla för magen, finns två sätt:1. Slå hett vatten över den strimlade kålen,lägg på en tallrik och låt dra i minst 10 minuter.
2. Slå kallt vatten över den strimlade kålen, lägg på en tallrik och låt stå över natten.
Vill du ha mindre kalorier och en mindre söt sallad, minska/ta bort sockret eller ersätt med strösötmedel eller byt ut till råsocker som ger mindre sötma.
Denna sallad är suveränt god till Cambrridge varma soppor och även som pålägg på knäckebröd.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)