
Fisksoppa med torsk, lax och skaldjur
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2559 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vatten 8.0 dl 0%
Tomatjuice 2.0 dl 2%
Grädde 3.0 dl 42%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Lägg i stekkastrull och fräs i smör. Slå på fond, vatten och juice. Låt koka i 5 minuter.
- Skrubba musslor. Skölj och skär purjolöken i cirka 2 centimeter stora bitar. Skär morötter i valfri form. Skär fisken i halvstora bitar.
- Lägg morötterna i grytan. Sedan pujolöken och musslorna. Slå i grädde. Koka ihop lite.
- Lägg i fisken. Låt koka upp och dra åt sidan. Lägg i kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar.
- Servera i djupa tallrikar.