
Vildand med polenta, choklad och äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2628 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Slå på rödvin. Koka ner till hälften. Slå på viltfond och vatten. Koka ner till hälften. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp kycklingbuljong. Vispa i polentagryn. Koka sakta i cirka 30 minuter. Rör hela tiden. Blir den för tjock tillsätter du bara mer vätska.
- Klyfta äpplen. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek äppelklyftorna. Tillsätt socker. Låt äpplena glaseras lite. Vänd runt med finhackad persilja.
- Skär några snitt i skinnet på andbröst. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ankbrösten med skinnsidan neråt. Lägg i smör. Stek på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd och ös brösten med fettet. Tag innertemperaturen som ska vara 57-58°C.
- Vänd i choklad och smör i såsen. Montera i smör i polentan. Kontrollera att den är krämig. Lägg upp på tallrik och klipp eventuellt över lite krasse.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel