Vildand med polenta, choklad och äpple
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Polentakastrull >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vildand med polenta, choklad och äpple

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2628 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 554 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Polentakastrull > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Slå på rödvin. Koka ner till hälften. Slå på viltfond och vatten. Koka ner till hälften. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp kycklingbuljong. Vispa i polentagryn. Koka sakta i cirka 30 minuter. Rör hela tiden. Blir den för tjock tillsätter du bara mer vätska.
  3. Klyfta äpplen. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek äppelklyftorna. Tillsätt socker. Låt äpplena glaseras lite. Vänd runt med finhackad persilja.
  4. Skär några snitt i skinnet på andbröst. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ankbrösten med skinnsidan neråt. Lägg i smör. Stek på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd och ös brösten med fettet. Tag innertemperaturen som ska vara 57-58°C.
  5. Vänd i choklad och smör i såsen. Montera i smör i polentan. Kontrollera att den är krämig. Lägg upp på tallrik och klipp eventuellt över lite krasse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem