Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas rådjursstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2744 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 629 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas rådjursstek > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Kött: Skär kött i grytbitar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör på högsta värme. Bryn köttet väl. Lägg över i gryta.
  3. Tärna fläsk och stek det i hög värme. Lägg i grytan. 
  4. Gör ren pannan och torka av. Stek kantarellerna torra i hög värme. När svampen inte längre släpper ifrån sig fukt tillsätts smör. Stek svampen i rikligt med smör till fin mörk färg. Vänd och rör om många gånger. Lägg i grytan.
  5. Skala lök och morot. Skär i bitar. Lägg i grytan.
  6. Gryta: Tillsätt även enbär, vatten, fond och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns mört.
  7. Smaka av med salt och peppar. Rör ut lite maizena i lite kallt vatten och tillsätt om tjockare sky önskas. Låt koka 3 minuter.
  8. Tillbehör: Skala och hacka vitlök. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera: Garnera med lite hackad persilja. 

Kockens kommentar

Läs mer om tillagning rådjurskött, se > Så lagas rådjur.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem