
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Kött: Skär kött i grytbitar.
- Hetta upp en stekpanna med smör på högsta värme. Bryn köttet väl. Lägg över i gryta.
- Tärna fläsk och stek det i hög värme. Lägg i grytan.
- Gör ren pannan och torka av. Stek kantarellerna torra i hög värme. När svampen inte längre släpper ifrån sig fukt tillsätts smör. Stek svampen i rikligt med smör till fin mörk färg. Vänd och rör om många gånger. Lägg i grytan.
- Skala lök och morot. Skär i bitar. Lägg i grytan.
- Gryta: Tillsätt även enbär, vatten, fond och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns mört.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ut lite maizena i lite kallt vatten och tillsätt om tjockare sky önskas. Låt koka 3 minuter.
- Tillbehör: Skala och hacka vitlök. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Garnera med lite hackad persilja.