
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Blötlägg ströbröd i öl. Skala och finhacka lök. Stek löken i smör. Mal enbär fint.
- Blanda samman allt till en fin färs. Salta och peppra. Gör ett stekprov för att kolla kryddningen. Rulla köttbullar. Stek i smör. Skaka på pannan då och då.
- Skala lök. Hacka lök och äpple. Fräs i smör. Slå på fond, vatten och grädde. Koka tills cirka 2 dl återstår. Smaka av med salt och peppar.
- Skala potatis och palsternacka. Koka mjukt. Pressa. Blanda med smör och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera med rårörda lingon.