
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
- Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Kärntemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
- Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
- Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
- Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.