Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vatten

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 457 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 1.0 dl 0%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
  2. Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Kärntemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
  3. Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
  4. Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
  5. Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem