
Muscovadobullar med citron
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 11
Recept: 9033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Blanda i en blandarbunke mjöl, jäst, kardemumma, smör, ägg, socker, muscovadosocker och mjölk. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt vila i 30 minuter under en bakduk.
- Fyllning: Rör ihop fyllningen. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar, 2-3 centimeter tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Garnering: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Strö på socker.
- Grädda: Sätt in i ugnen 8-10 minuter.
- Låt svalna på galler under en bakduk.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk