Muscovadobullar med citron
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 35

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Muscovadobullar med citron

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 11

Recept: 9033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 15%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 72 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Blanda i en blandarbunke mjöl, jäst, kardemumma, smör, ägg, socker, muscovado­socker och mjölk. Kör blandaren på medel­hastighet i 5-8 minuter. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt vila i 30 minuter under en bakduk.
  2. Fyllning: Rör ihop fyllningen. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp bullar, 2-3 centimeter tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Garnering: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Strö på socker.
  5. Grädda: Sätt in i ugnen 8-10 minuter.
  6. Låt svalna på galler under en bakduk.

Kockens kommentar

 Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem