
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 611

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2444 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skär vitkål i bitar. Skala och skiva lök.
- Smält smör i en stor kastrull. Fräs kålen och löken sakta på svag värme, den ska ej ta färg bara bli mjuk. Slå på buljong och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter.
- Slå i grädde. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär dill fint och rör i. Servera i djupa tallrikar. Toppa med några skivor lax i tallriken. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.