Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1989 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Dressing: Pressa vitlök. Blanda samman ingredienserna. Ställ svalt.
- Tänd grillen.
- Tillbehör: Skiva tomat. Skala och skiva rödlök. Strimla sallad. Skär gurka i stavar.
- Färs: Finhacka lök och chili. Blanda samman färs, lök och olja. Krydda med chili, svartpeppar och salt. Forma färsen till lika stora biffar, ½-centimeter tjocka.
- Grilla färsbiffarna sammanlagt 6 minuter per sida. Vänd ett par gånger. Grilla bacon men var försiktig! Bacon innehåller mycket fett, så lägg skivorna på sidan av kolet eller höj gallret.
- Montera: Lägg sallat och dressing på underdelarna av hamburgerbröd. Placera de nygrillade biffarna ovanpå. Lägg på tomat och lök. Toppa med överdelarna av bröden. Servera med bacon och gurka. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel