
Mörkt valnötsbröd av fint rågmjöl och vete
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 2038

GBR (GI) / port: 92
Recept: 4075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mjukt rågbröd > Äts ej
Så bakas mörkt bröd > Äts ej
Om mjukt rågbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Deg: Blanda alla ingredienser utom nötter och salt i en blandarmaskin. Blanda i 8-10 minuter. Blanda i salt. Kör i 2 minuter. Blanda sedan i nötter. Jäs övertäckt i cirka 45 minuter.
- Forma: Dela degen i antal bröd. Forma till limpor eller dylikt. Jäs övertäck i cirka 50 minuter.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 8 minuter. Spraya gärna med lite vatten från en blomspruta. Sänk sedan till 220°C. Baka i cirka 35 minuter. Tag ut och låt kallna på galler.
Kockens kommentar
Läs mer > Om mjukt rågbröd
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 0,7 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.