Mörkt valnötsbröd av fint rågmjöl och vete
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Om mjukt rågbröd >

 

 

Så bakas mörkt bröd >

 

 

Om mjukt rågbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mörkt valnötsbröd av fint rågmjöl och vete

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 2038

GBR (GI) / port: 92

Recept: 4075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 710 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mjukt rågbröd > Äts ej

Så bakas mörkt bröd > Äts ej

Om mjukt rågbröd > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Deg: Blanda alla ingredienser utom nötter och salt i en blandarmaskin. Blanda i 8-10 minuter. Blanda i salt. Kör i 2 minuter. Blanda sedan i nötter. Jäs övertäckt i cirka 45 minuter.
  3. Forma: Dela degen i antal bröd. Forma till limpor eller dylikt. Jäs övertäck i cirka 50 minuter.
  4. Grädda: Sätt in i ugnen i 8 minuter. Spraya gärna med lite vatten från en blomspruta. Sänk sedan till 220°C. Baka i cirka 35 minuter. Tag ut och låt kallna på galler.

Kockens kommentar

Läs mer > Om mjukt rågbröd

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 0,7 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem