Citron- och basilikabröd med surdegsgrund
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal småbröd: 10

Så bakas surdegsbröd >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om kalljäsning bröddeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citron- och basilikabröd med surdegsgrund

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 17

Recept: 5266 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 215 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas surdegsbröd > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om kalljäsning bröddeg > Äts ej

...

Skapat av
Patrik Fredriksson, Kocklandslaget

Tillagning

  1. Fördeg: Arbeta ihop fördegen. Låt vila några timmar eller svalt över natten (kalljäsning).
  2. Huvuddeg: Tillsätt ingredienserna till deg 2. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila under duk tills degen jäst upp ordentligt, cirka 1 timme.
  3. Väg upp i valfria storlekar. Forma efter eget tycke och smak. Lägg på bakplåt med bakpapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek.
  4. Värm ugnen till 250°C.
  5. Ställ in bröden. Sänk värmen till 200°C. Baka i cirka 20 minuter beroende på brödens storlek.

Kockens kommentar

Smakrikt matbröd med syrlig fräschör. Doppa gärna i rapsolja med blommig smak och njut med flingsalt. Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beräknas inte automatiskt av systemet utan måste ske manuellt. Avdunstningen påverkar brödets vikt och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat surdegsbröd brukar vara högt cirka 40% (35-45%), vilket ger ett saftigt bröd. Cirka 1,4 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem