Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2281 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör i en vid kastrull. Pudra över mjöl. Rör ut det i fettet. Fräs försiktigt några minuter under omrörning.
- Slå på mjölk, vatten och skaldjursfond. Koka upp. Låt koka i 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt skaldjursmix och musslor. Koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
- Varva i en ugnsfast form sås, spenat och lasagneplattor. Sås underst och överst. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.