Svamplasagne med fänkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svamplasagne med fänkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 684 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pastaplattor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en vid kastrull. Lägg i svampen. Låt den få lite färg. Lägg i lök och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.
  3. Pudra över mjöl. Rör runt noggrant. Slå på mjölk, lite i taget, under omrörning. Koka upp försiktigt under omrörning. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  4. Varva i en ugnsfast form sås, lasagneplattor och spenat. Sås längst ner och högst upp. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  5. Garnering: Hyvla fänkål extremt tunt. Lägg i iskallt vatten cirka 10 minuter.
  6. Hacka persilja. Tag upp fänkålen. Låt den rinna av. Blanda med olivolja, persilja, pressad citron, salt och peppar.
  7. Servera lasagnen med fänkålsgarneringen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem