Svamplasagne med fänkål
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 92
            Kcal / portion: 626
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 2505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en vid kastrull. Lägg i svampen. Låt den få lite färg. Lägg i lök och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.
 - Pudra över mjöl. Rör runt noggrant. Slå på mjölk, lite i taget, under omrörning. Koka upp försiktigt under omrörning. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.
 - Varva i en ugnsfast form sås, lasagneplattor och spenat. Sås längst ner och högst upp. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
 - Garnering: Hyvla fänkål extremt tunt. Lägg i iskallt vatten cirka 10 minuter.
 - Hacka persilja. Tag upp fänkålen. Låt den rinna av. Blanda med olivolja, persilja, pressad citron, salt och peppar.
 - Servera lasagnen med fänkålsgarneringen.