
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 823

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3292 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 48%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär bort det mörka på svampen. Lägg dem med ”skålsidan” uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
- Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
- Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.
- Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.