
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1774 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Koka upp ättika, socker, vatten, enbär och lagerblad. Lägg i svampen. Koka upp igen. Koka i cirka 3 minuter.
- Skiva oxfilè tunt. Banka eventuellt ut den ytterligare så den blir riktigt tunn. Lägg på tallrikar. Salta och peppra.
- Lägg smör i en kastrull. Ställ på spisen tills det börjar dofta rostade hasselnötter.
- Hyvla rädisor väldigt tunt på en mandolin. Lägg ut kantareller på carpaccion. Fördela ut sallad och rädisor. Skeda över det varma brynta smöret. Hyvla över prästost. Ät genast!!
Kockens kommentar
Carpaccio är italiensk klassiker bestående av tunt skivad rå oxfilé med skivad parmesan, olivolja, basilika och havssalt ovanpå. Carpaccio kan numera även vara annat rått, tunt skivat kött av kalv, älg, lax, tonfisk och annat. Läs mer om > Carpaccio. Varieras på allehanda sätt.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)