
Risotto med kantareller och skinka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2162 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så lagas ris > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.
- Stek lök, svamp och ris i smör några minuter. Häll på vin. Låt vinet koka in.
- Risotto: När vinet kokat in, fyll på med buljong så att det täcker riset. Låt koka in och fortsätt så tills riset inte längre suger åt sig vätska (15-20 minuter). Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.