Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1975 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 429 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Skala och koka mandelpotatis. Skala och koka sparris i lättsaltat vatten till de är mjuka, cirka 20 minuter.
  2. Fisk: Dela fisk i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme. Ta bort pannan från spisen. Vänd på fisken. Sätt på ett lock. Låt fisken ligga under lock tills den är klar.
  3. Kryddsmör: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva hasselnötter. Bryn smör. Värm upp sojasåsen. Blanda med smöret. Tillsätt vitlök, chalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn. Smaka av med skal och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mandelpotatismos: Blanda smör och gräslök i en mixer tills den blir slät massa. Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.

Kockens kommentar

Piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem