
Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Skala och koka mandelpotatis. Skala och koka sparris i lättsaltat vatten till de är mjuka, cirka 20 minuter.
- Fisk: Dela fisk i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme. Ta bort pannan från spisen. Vänd på fisken. Sätt på ett lock. Låt fisken ligga under lock tills den är klar.
- Kryddsmör: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva hasselnötter. Bryn smör. Värm upp sojasåsen. Blanda med smöret. Tillsätt vitlök, chalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn. Smaka av med skal och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
- Mandelpotatismos: Blanda smör och gräslök i en mixer tills den blir slät massa. Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.
Kockens kommentar
Piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)